RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: U ova dva dela Srbije vetar olujne jačine, duvaće i do 100 kilometara na sat!
Snažan vetar, Foto: Beta

spremite se

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: U ova dva dela Srbije vetar olujne jačine, duvaće i do 100 kilometara na sat!

Pogledajte najnoviju meteorološku najavu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije

Objavljeno:

U košavskom području do kraja dana duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati povremeno i udare olujne jačine, javio je večeras Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

- U košavskom području sutra i u petak duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najjači udari vetra očekuju se:

* na jugu Banata do 28 m/s (oko 100 km/h),

* dok će na području Beograda biti oko 17 m/s (oko 60 km/h).

- Slabljenje košave očekuje se u petak uveče i tokom noći ka suboti - javio je RHMZ.

U četvrtak i petak promenljiva oblačnost i sunčani intervali/periodi, uglavnom suvo, lokalno-povremeno može biti kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom (koji ređe mogu prerasti u kratkotrajne nepogode).

Prognoza vremena za Srbiju
Prognoza vremena za Srbijufoto: Pritnscreen/RHMZ

U košavskom području i Timočkoj Krajini malo svežije, van košavskog područja postepeno toplije.

U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno s olujnim, lokalno i orkanskim udarima. Kako su krošnje drveća uveliko olistale, oprez jer može doći do lomljena i pada grana.

Očekuju nas obilne kiše, olujni vetar, grmljavina, a meteorolog amater Ivan Ristić za 24sedam otkriva da sa oblacima stiže i pesak iz Sahare.

Olujni vetar, očekuje se da bude najjači u okolini Vršca.

- U južnom Banatu su navikli na košavu i priroda se prilagodila, drveće tamo podnosi udare te jačine, ali treba biti na oprezu jer ova jačina vetra može da obori stablo i da nanese štetu. Treba imati na umu da osiguravajuća društva isplaćuju štetu, ako imate osiguranu imovinu ukoliko je vetar bio veće jačine od 17 m/s. Ukoliko vam olujni vetar nanese štetu na primer na krovu kuće, onda treba od Republičkog hidrometeorološkog zavoda da tražite potvrdu o vremenskim prilikama i to podnosite osiguravajućem društvu - navodi Ristić.

Za vikend pretežno sunčano.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso / 24sedam / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.